اجرای طرح فریب در مصر - بخش دوم

ساخت وبلاگ

اجرای طرح فریب در مصر (مقاله دوم )

 


15:15: وزرای خارجه آلمان و انگلیس کودتا علیه دولت قانونی محمد مرسی را محکوم کرده و آن را «شکست دموکراسی» خواندند. ویلیام هیگ در عین از آمادگی انگلیس برای همکاری با دولت موقت مصر خبر داد.


15:00: شبکه خبری راشاتودی از انتقال محمد مرسی و سران اخوان‌المسلمین به زندان محل نگهداری حسنی مبارک خبر داد.



جشن و آتش‌بازی در میدان التحریر پس از اعلام برکناری محمد مرسی

14:32 وستروله، وزیر خارجه آلمان مداخله نظامی ارتش مصر که موجب خلع محمد مرسی از قدرت شد را گامی رو به عقب برای تحقق دموکراسی در مصر دانست.

اما چند روز پیش خانم مرکل موضعی متفاوت داشتند :


SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:

به گزارش «شیعه نیوز»صدر اعظم آلمان انگلا مرکل طی یک درخواست رسمی به شورای امنیت، اعلام کرد که مصر در حال حاضر بیش از 32 اردوگاه نظامی برای آموزش گروه های تروریستی دارد که از سوی جماعت اخوان المسلمین و رییس جمهوری این کشور بر آن نظارت می شود، این یعنی که مصر از دولت های حامی تروریست است.

ابن خبر به سرعت در رسانه های آلمان و دیگر رسانه ها منتشر شد اما تلویزوین مصر که از سوی گروه اخوان المسلمین اداره می شود بر ان سرپوش گذاشت. به نظر می رسد که اظهاراتی از این قبیل بعد از یک سلسله اقدامات مرسی در قبال سوریه از جمله قطع روابط http://www.shia-

www.shia-news.com/fa/news/57684/%D9%85%D8%B1%DA%A9%D9%84-%D9%85%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D9%88-%D8%A7%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B3%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D8%A7-%D8%AD%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D8%AA%D8%B1%D9%88%D8%B1%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D8%A7%D8%B9%D9%84%D8%A7%D9%85-%DA%A9


15:30: قطر اعلام کرد به خواسته مردم مصر احترام می‌گذارد و با دولت موقت همکاری خواهد کرد.
15:40: بان کی مون دبیرکل سازمان ملل خواستار استقرار هرچه سریعتر قانون اساسی در مصر شد.

15:35: طرفداران مرسی و اخوان‌المسلمین در شهرهای آنکارا و استانبول ترکیه در اعتراض به کودتا علیه مرسی، تظاهرات کردند.

16:10: روزنامه «حریت» چاپ ترکیه از تعویق سفر رجب طیب اردوغان نخست وزیر این کشور به دلیل تحولات مصر و برگزاری جلسه اضطراری در استانبول خبر داد.

15:50: احمد داود اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه هم در واکنش به تحولات مصر، «کودتای نظامی» در این کشور را «غیرقابل قبول» خوانده و محکوم کرد.

نور آسمان نوشت :

پیش فرض بسته کامل از واکنش کشورهای مختلف جهان نسبت به تحولات مصر




نقل قول:

اتحادیه اروپا خواستار بازگشت سریع مصر به روند دموکراسی شد./

ملک عبدلله پادشاه عربستان سعودی با ارسال پیامی به عدلی منصور رئیس جمهور موقت مصر، به وی تبریک گفت

/باراک اوباما با انتشار بیانیه ای نگرانی خود از تصمیم ارتش برای عزل مرسی را اعلام کرد. با این وجود امریکا نیز همانند انگلستان از بکار بردن واژه "کودتا" برای توصیف دخالت نظامیان در امور مصر خودداری کرد.
به گزارش سرویس بین الملل صابرنیوز به نقل از الجزیره انگلیسی، مقامات رسمی کشورهای مختلف غربی و عربی در سخنان و بیانیه های منتشره، مواضع خود در قبال تحولات مصر و کودتای ارش بر علیه دولت مرسی اعلام کردند.. مواضعی که مهمترین آن ذیلا ارائه می شود.

اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا خواستار بازگشت سریع مصر به روند دموکراسی شد.

کاترین اشتون، مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا در این باره گفت: "من تمام طرفها را به بازگشت سریع به فرآیند دموکراسی تشویق می کنم، فرآیندی که شامل برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه ریاست جمهوری و مجلس و تصویب قانون اساسی است. این اموری است که باید برای بازگشت کشور به روند دموکراسی انجام پذیرد." وی ادامه داد: "من تمام اعمال خشونت آمیز را به شدت محکوم می کنم و به خانواده قربانیان تسلیت می گویم و نیروهای مسلح مصر را به دفاع از جان و امنیت مصر دعوت می کنم."

فرانسه

لورین فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه خواستار اعلام رسمی برگزاری انتخابات در دوره انتقالی و پس از عزل مرسی از قدرت شد. وی در این زمینه نوشت: "در شرایطی که به شدت در حال وخامت است و با وجود تنش های جدی در مصر، پس از دوره انتقالی باید برگزاری انتخابات اعلام رسمی شود."

فابیوس افزود: "فرانسه امیدوار است جدولی زمانی با احترام به "صلح عمومی، پلوراالیزم، آزادی های فردی و توفیق سازوکارهای دموکراتیک" تدوین شود تا مردم مصر بتوانند رهبران و آینده خویش را انتخاب کنند."

عربستان سعودی

ملک عبدلله پادشاه عربستان سعودی با ارسال پیامی به عدلی منصور رئیس جمهور موقت مصر، به وی تبریک گفت. وی در این پیام آورده است: "به نام مردم عربستان سعودی از جانب من، ما رهبری شما بر مصر در این شرایط بحرانی از تاریخش را تبریک می گوییم. ما به درگاه خدا دعا می کنیم تا به شما در تحمل مسئولیت به منظور تحقق خواست ملت برادر ما مصر یاری رساند."

سوریه

بشار اسد رئیس جمهور سوریه با تجلیل از تظاهرات مصری ها علیه رهبرانشان، عزل مرسی از قدرت را پایانی بر چیزی دانست که در این کشور با عنوان اسلام سیاسی نام گرفته است. اسد در ادامه تصریح کرد، مصریان به دروغهای اخوان المسلمین پی بردند.

اسد در گفتگو با روزنامه سوری الثورة ادامه داد: "آنچه در مصر در حال جریان است سقوط چیزی است که باصطلاح اسلام سیاسی نام گرفته است." وی افزود: "این سرنوشت هر کسی در جهان است که بخواهد دین را دستمایه کسب منافع حزبی و سیاسی قرار دهد."

امارات متحده عربی

امارات تغییرات در مصر را خوشامد گفت و نیروهای نظامی مصر را ستود. عبدلله بن زاید آل نهیان، وزیر امور خارجه این کشور از اعتماد کاملش به توانایی ملت بزرگ مصر برای برای گذر از شرایط سخت کنونی خبر داد.

عبدلله بن زاید، با تجلیل از آنچه آن را ارتش بزرگ مصر نامید، ادامه داد: "ارتش مصر ثابت کرد محافظ مردم مصر و ضمانتی برای حفظ این کشور به عنوان کشوری قانونمند است."

پادشاهی برتانیا

بریتانیا همه را به آرامش دعوت کرد اما از نامیدن دخالت ارتش در امور با عنوان کودتای نظامی سرباز زد.

ویلیام هیگ وزیر امور خارجه بریتانیا گفت: "شرایط به طور واضح خطرناک است و ما همه طرفها را به خودنگهداری و دوری از خشونت دعوت می کنیم. پادشاهی بریتانیا از دخالت ارتش برای پایان درگیری ها در یک سیستم دموکراتیک حمایت نمی کند."

وی از تمام احزاب مصر برای برداشتن یک گام به جلو و نمایش توان رهبری و آگاهی لازم برای حفظ و نوسازی روند دموکراتیک این کشور دعوت کرد. هیگ افزود: " پاسخ به درخواست مردم مصر برای سرعت بخشی به پیشرفت اقتصادی و سیاسی حیاتی است. این پاسخ باید با برگزاری انتخابات عادلانه زودرس و دولت برخوردار از حمایت مردمی اتفاق افتد."

ایالات متحده امریکا

وزارت خارجه امریکا نگرانی خود از مداخله نظامی در مصر را اعلام کرد. همچنین باراک اوباما با انتشار بیانیه ای نگرانی خود از تصمیم ارتش برای عزل مرسی را اعلام کرد. با این وجود امریکا نیز همانند انگلستان از بکار بردن واژه "کودتا" برای توصیف دخالت نظامیان در امور مصر خودداری کرد و علیرغم ادعای مقامات امریکایی برای عدم همکاری با دولت های کودتاگر، اوباما ابراز امیدواری کرد روند تعاملات سازنده میان امریکا و مصر ادامه داشته باشد.

مقاله :

نقش اسرائیل، اعراب و بازمانده‌های مبارک در ناآرامی‌های مصر

شنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۲

نقش اسرائیل، اعراب و بازمانده‌های مبارک در ناآرامی‌های مصر

«سید امیر موسوی» کارشناس سیاسی :

وی تصریح کرد: من بر این باورم که هم گروه های موافق و هم گروه های مخالف به دنبال ایجاد بلوا برای به زانو درآوردن رقیب هستند.ما می بینیم که هر وقت میدان التحریر آرام شد بحث های فرقه ای راه می افتد و هر وقت بحث های فرقه ای آرام شد،میدان التحریر فعال می شود.این ارتباط معکوسی با هم دارند.اکنون می بینیم که میدان التحریر آرام شده اما تنش فرقه ای به راه افتاده است یا علیه شیعه یا علیه مسیحیان.

نقش رژیم صهیونیستی و کشورهای دیکتاتور حوزه خلیج فارس در مصر

موسوی با اشاره به نقش رژیم صهیونیستی و کشورهای حوزه خلیج فارس در ایجاد بحران در مصر تاکید کرد:کسانی که از این اوضاع به هم ریخته و پر تنش مصر استفاده می کنند یکی رژیم صهیونیستی است زیرا هر چه مصر ضعیف تر باشد منافع این رژیم بیشتر تامین می شود.لذا هر چه در مصر تنش بیشتر شود و وحدت در این کشور نباشد مناقع این رژیم بیشتر تامین می شود،زیرا به خوبی می داند که اگر ثبات و استقرار سیاسی در مصر ایجاد شود و اسلامگرایان قدرت بیشتری بگیرند منافعش به خطر می افتد.

وی افزود:
وقتی مصر آرام شود و ملت این کشور متحد شود مهمترین چیزی را که به چالش می کشانند روابط مصر با این رژیم است لذا ما دیدیم که وقتی ملت مصر متحد بود به سفارت رژیم صهیونیستی حمله کردند،مساله توافقنامه کمپ دیوید مطرح شد،سوابق روابط حسنی مبارک رئیس جمهور مخلوع مصر با رژیم صهیونیستی مطرح شد،مساله صدور گاز مصر به رژیم صهیونیستی مطرح شد.همه این مساله به سرعت مطرح شد اما وقتی مخالفان راه افتادند و درگیری ایجاد کردند مساله رژیم صهیونیستی بلافاصله فراموش شد.بدین ترتیب به این نتیجه می رسیم که رژیم صهیونیستی نقش اساسی در ایجاد تنش در مصر بازی می کند.

 

تاسفانه جماعت اخوان المسلمین ضعف سیاسی و تشکلاتی دارد و فقط توانست در انتخابات سازماندهی خوبی بکند ولی بعد از آن دیگر نتوانست خودش را سازماندهی کند.آنها در مسائل داخلی و خارجی به شکل انفعالی برخورد می کنند و اصلا برنامه دراز مدتی ندارندهواداران مرسی اکنون مسیحی ها را متهم به حمایت از شیخ الازهر یا حمایت از «جبهه نجات ملی»اپوزیسیون مصر می کنند که این مساله بسیار خطرناک است.این مساله می تواند زخم هایی که در گذشته بوده دوباره سر باز کند و عمیق تر شود.برای ایجاد آرامش شرایط سخت شود و برخی استفاده خود را ببرند.اکنون شرایط برای رژیم صهیونیستی بهتر شده زیرا مصری ها دیگر به سمت سفارت این رژیم حرکت نمی کنند بلکه متاسفانه به سمت سفارت ایران می روند و علیه شیعه تحرک ایجاد می شود.

ضعف دولت / نقش اساسی رژیم صهیونیستی در تحولات اخیر مصر

کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه در ادامه به ضعف دولت مصر نیز اشاره و تصریح کرد:قبلا و اوایل انقلاب مصر مردم این کشور به سفارت رژیم صهیونیستی حمله می کردند اما روابط مصر و این رژیم یک ساعت هم معلق نمی شود اما اکنون سلفی ها به سفارت ایران حمله می کنند و می بینیم دولت مصر بعد از چند روز روابط را با ایران به مدت دو ماه معلق[سفر گردشگری] می کند.اوایل انقلاب که قدرت دست نظامیان بود دولت هرگز در برابر فشار مردم کوتاه نیامد اما اکنون دولت به قدری ضعیف است که به راحتی کوتاه می آید.اکنون دولت مصر به قدری ضعیف است که به راحتی در برابر فشار تعدادی اندک کوتاه می آید.بدین ترتیب به این نتیجه می رسیم که رژیم صهیونیستی نقش اساسی در تنش ها در مصر دارد و یا آنها را علیه ایران و شیعه تحریک می کند یا علیه مسیحیان.اکنون هیچ صحبتی یا حرکتی علیه رژیم صهیونیستی نه در سطح سیاسی و نه در سطح رسانه ای و مردمی صورت نمی گیرد بلکه دولت مصر اعلام می کند که به توافقنامه های بین المللی خود از جمله کمپ دیوید پایبند است

www.afkaews.ir/vdcguz9xnak9qt4.rpra.html

----------------------------------------------

.

مهر به نقل از پرس تی وی نوشت، "عوزی دایان" گفت : "یک هفته پیش در گفتگو با رئیس ستاد کل ارتش در این باره عنوان کردم که ما باید از جنبه نظامی و امنیتی برای ورود به دوره جدید آماده شویم."

وی که با کانال 7 تلویزیون رژیم صهیونیستی گفتگو می کرد، افزود :"اسرائیل به دنبال توافق صلح با مصر است، اما از سوی دیگر مسئله اصلی برای تل‌آویو دفاع از اسرائیلی‌ها ‌است و تل آویو نمی‌‌خواهد امنیت خود را به خطر افتاده ببیند. بنابراین باید پاسخ شدیدتر داد و به دنبال خرابکاران رفت و از مصر خواست امکان دخالت نظامی در سینا را فراهم کند.

 

 

khabarfarsi.com/ext/973521

نتانیاهو خواستار خروج تانک‌های مصری از صحرای سینا شد


به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، روزنامه صهیونیستی «معاریو» در شماره روز سه شنبه نوشت که «بنیامین نتانیاهو» به تازگی با ارسال پیامی، از قاهره خواسته است تانک‌های خود را هرچه سریع‌تر از شبه جزیره سینا خارج کند.

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در این پیام از مقامات مصری خواسته است، مطابق پیمان صلح کمپ‌دیوید اعزام نیروهای کمکی به صحرای سینا بدون هماهنگی قبلی با اسرائیل را متوقف کنند.

این روزنامه در ادامه نوشت: با توجه به وخامت روابط دستگاه‌های امنیتی اسرائیل و مصر این پیام را تل‌آویو با میانجیگری کاخ سفید ارسال کرده است.

www.hamshahrionline.ir/details/181753

 

نگرانی غرب از چرخش سیاست خارجی مصر به سمت شرق

مرسی نخستین رئیس‌جمهور مصر به‌حساب می‌آید که از سال ۱۹۷۹ به تهران سفر می‌کند. انجام این سفر به‌ویژه پس از دیدار مرسی از چین برای کشورهای غربی پیام چرخش در سیاست خارجی مصر را دارد و نزدیکی قاهره به شرق به‌ویژه آمریکا را که پیش از این مصر را متحد راهبردی خود در منطقه می‌دانست دچار دلهره کرده است.

انجام این دو سفر به‌ویژه در موقعیتی حساس و همزمان با تنش در روابط مصر و رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد. درحالی‌که مقام‌های رژیم صهیونیستی از حضور نظامی قاهره در صحرای سینا نگران شده و به حضور تانک‌های ارتش مصر در این منطقه اعتراض کرده‌اند، وزیر دفاع جدید مصر بر ادامه حضور نظامی در این منطقه تأکید کرده است.

عبدالفتاح السیسی، وزیر دفاع مصر روز گذشته در نخستین تماس مستقیم خود با ایهود باراک، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با بی‌توجهی به اعتراض‌های مقام‌های اسرائیل اعلام کرده که حضور نظامی این کشور در صحرای سینا برای مبارزه با شبه نظامیان ضروری است؛ مسئله‌ای که تأکید بر زیر سؤال بردن معاهده کمپ دیوید به‌حساب می‌آید. مقام‌های اسرائیلی پیش از این با اعتراض به حضور گسترده نظامی مصر در صحرای سینا اعلام کرده بودند که مقام‌های مصری برای اعزام تانک‌های خود به این منطقه باید با مقام‌های این رژیم مشورت می‌کردند.

www.hamshahrionline.ir/details/182410

 سوابق مبارزاتی مصر و اسرائیل بعد از انقلاب مردم مصر

حمله هوایی ارتش مصر به سینا

جهان > آفریقا- همشهری آنلاین:
مصر به منطقه سینا ، نزدیک مرز غزه حمله کرد.

بنا به گزارش وب سایت خبری اهرام وابسته به دولت مصر،طی این حمله که در پاسخ به هجوم مرگبار به یک مقر پلیس در این منطقه و کشته شدن 16 مرزبان بود، 20 نفر شبه نظامی کشته شدند.

هنوز هویت مهاجمان به مرزبانی این کشور مشخص نیست.

شاهدان در منطقه‌ای که مصر حمله هوایی انجام داده واقع در 10 کیلومتری غزه، گفته‌اند 2 جت ارتش را دیده‌اند و سپس صدای انفجار شنیده‌اند.برخی شاهدان دیگر نیز گفته‌اند 3 ماشین را دیده‌اند که سوخته بودند.

یک فرمانده ارتش مصر در گفت‌و‌گو خبرگزاری رویترز گفته است:«ما در ورود به روستای التومه موفق عمل کردیم.20 تروریست کشته شدند و 3 ماشین مسلح و مجهز را که به تروریست ها تعلق داشت منهدم کردیم.عملیات هنوز ادامه دارد."

www.hamshahrionline.ir/details/180425

 تسنیم: ایمن الظواهری رهبر القاعده امروز (شنبه) با انتشار پیامی ویدئویی ضمن حمایت از محمد مرسی، رئیس‌جمهور مخلوع مصر، رویدادهای اخیر مصر را نبرد بین اسلام و دشمنان خواند.
 
این در حالی است که محمد الظواهری، برادر رهبر القاعده، که در مصر ساکن است اعلام کرده بود در صورت سقوط مرسی دست به مبارزه مسلحانه خواهد زد.
 
پیشتر سازمان تروریستی القاعده در افغانستان و پاکستان با صدور بیانیه‌ای از محمد مرسی رئیس جمهوری مخلوع مصر حمایت کرد.
 
از سوی دیگر جنبش طالبان پاکستان و افغانستان هم با صدور بیانیه‌ای جداگانه از مرسی حمایت کرد و برکناری وی را کودتای غربی نامید.

www.suiglenews.com/newss_20444

================================================================

تحلیل پایانی

پیچیدگی های فراوانی در موضوع حوادث اخیر مصر و برکناری رییس جمهور محمد مرسی وجود دارد که نیازمند تحلیل های دقیق کارشناسی میباشد .

 

لذا میبینیم بسیاری از کشورهای منطقه مواضع متناقضی دارند و حتی  همگامی الغاعده و کشورهای اتحادیه اروپا و امریکا  بسیار مشکوک و قابل تامل هست .

غالبا الغاعده مواضع مخالف غرب اتخاذ نموده و با تند روی های افراطی بهانه های لازم را برای سو استفاده غرب فراهم مینمود . اما در این موضع (مصر) به نوعی با غرب هم نظر هستند .(حمایت از مرسی .

 

نکته بسیار مهم در طراحی  توطعه جبهه غربی صهیونیستی  این است که مردم و کشور مصر  به دلیل اینکه پتانسیل لازم را برای تبدیل شدن به خطری بزرگ برای اسرائیل  دارا هستند . باید به توسط اختلافات داخلی و جنگهای فرسایشی  بکلی از این توانایی تهی گردند .

 

ارتش مصر با همه وابستگی ها به دلیل اینکه عناصر انقلابی و  وطن پرست و حتی مجاهد مسلمان  در بدنه او فراوان یافت می شود  باید از هم پاشیده شده و توانایی ایجاد خطر برای اسرائیل را از دست بدهد .

 

اما به دلیل اینکه لوله های گاز از سرزمین مصر به سمت اسرائیل و اردن کار انتقال انرژی ارزان را انجام میدهد باید سیستم دفاع داخلی مصر تا حدی کارآمدی داشته باشد که از این خطوط لوله استراتژیک حفاظت نموده و بتوانند امنیت کانال سوئز را تامین نمایند .

 

اینجاست که غرب منتظر است تا در صورت به خطر افتادن این منافع حیاتی اسرائیل با مداخله نظامی بتواند بر بخشی از مصر که منافع غرب را تامین میکند استیلا یابد .

بهار ولایت...
ما را در سایت بهار ولایت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس محمدی abbas1341 بازدید : 1278 تاريخ : سه شنبه 18 تير 1392 ساعت: 1:53